











Ο Γαστρονομικός τουρισμός αναδεικνύεται παγκοσμίως ως μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές δραστηριότητες, με επισκέπτες να ταξιδεύουν και εκτός συνόρων προκειμένου να δοκιμάσουν αυθεντικά ,υγιεινά, τοπικά εδέσματα και ποτά. Περιλαμβάνει μια ποικιλία από γαστρονομικές, δραστηριότητες, σχεδιασμένες ειδικά για γαστροτουρίστες, όπου αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα και το κρασί ενώ δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει μοναδικά εδέσματα της κάθε περιοχής κάνοντας αναφορές στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου! Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προσπαθεί να αναπτύξει αυτό το είδος τουρισμού, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Πρώτο βήμα σε κάθε τέτοια προσπάθεια είναι η σωστή και συστηματική καταγραφή του γαστρονομικού πλούτου και της παράδοσης του τόπου μας. Στόχος είναι η χρήση της γαστρονομίας για την οικονομική ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας και την εξωστρέφεια της τοπικής παραγωγής καθως και η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως κορυφαίου και ενιαίου, γαστρονομικού δωδεκάμηνου τουριστικού προορισμού. Ο υπεύθυνος έργου Δημητρης Καραγιάννης (εταιρεία HARCOS) σε συνεργασία με την εταιρεία DATA RC και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Α.Ε. ΟΤΑ στο πλαίσιο του προγράμματος “GrItCUZINE”, κατέγραψε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αυθεντικές συνταγές από ολόκληρη την Ηλεία και την Αχαΐα δημιουργώντας με την βοήθεια του White Studio, οπτικοακουστικό υλικό υψηλής ευκρίνειας με καταγραφή αυθεντικών συνταγών και παρουσίαση γαστρονομικού οδοιπορικού.